Recent zijn wij gestart met Gewoon Gaaf. De preventiemethode voor cariës (gaatjes) bij kinderen van 0-18 jaar. Samen met ouders/verzorgers kijken we naar wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës.

Wil jij ook een gaaf gebit (voor je kind)? En dat je kind met een gezonde mond opgroeit? Onze Gewoon Gaaf aanpak helpt daarbij. Onder begeleiding van ons houd jij je gebit gaaf en je mond gezond. Voorkom cariës! Doe je ook mee met Gewoon Gaaf? Als je op controle mag bij de tandarts, kijkt de tandarts of het nodig is dat je naar Gewoon Gaaf gaat.

De tandarts let hierbij op de volgende punten:

  • Is je mond schoon?
  • Is er sprake van actieve cariës?
  • Zijn er doorkomende tanden of kiezen?

Deze drie vragen worden beantwoord, en bepalen of en hoe vaak je naar Gewoon Gaaf gaat.

De eerste keer bij Gewoon Gaaf gaan we samen kijken hoe schoon je mond is door middel van een plakkleurtest. Deze laat precies zien waar jij nog beter kunt poetsen. Je krijgt in deze afspraak alle informatie die jij nodig hebt om een schone gezonde mond te krijgen en te houden. Erg leerzaam en leuk! Na deze afspraak krijg je een vervolgafspraak en kan je in de tussentijd hard aan de slag met je nieuwe tips & tricks. Zo kijken we elke afspraak weer hoe het gaat en of je nog meer tips kan gebruiken. Je blijft in het Gewoon Gaaf traject deelnemen zolang dit nodig is. Doe jij hard je best? Dan word je zeker beloond!

Gewoon gaaf wordt volledig vergoed voor kinderen tot 18 jaar vanuit de basisverzekering. 

Meer informatie

‘Dit is Allie de alligator, hij is onze mascotte bij Gewoon Gaaf.’